Wat is het me toch een Cirk!🤹‍♂️

Bezige Bijtjes🐝


Dit drukdoende viertal houdt er erg van zich met alles en nog wat bezig te houden. Ze vinden het dan ook niet erg om even wat in het rond te huppelen, jongleerballetjes naar elkaar te gooien als dagelijks vermaak en wat aan acrobatische truckjes te doen. Even op elkaars schouders een handenstandoefening uitvoeren of elkaar wat voor de gek houden is geen onbekend terein voor de Hollandse ‘ Tall Tales Company’.

Een zoo van machines 🦒

Op de graanmarkt kunnen de kleintjes onder ons zich zeker en vast vermaken, maar dat wil niet zeggen dat de volwassenen met een open geest zich er niet meteen thuis zullen voelen! Er valt daar toch wel het één en het ander te beleven, een expo die speciaal de magische wereld van de al dan niet uitgestorven dieren onder de loop neemt, een uiteraard zeer trage schildpaddenrace, twee verschillende soorten carrousels- de één in de stijl van een wondere onderwaterwereld en de ander gaat achterwaarts vooruit, een schietkraampje en het beste voor het laatste, het vlooienkabinet. Dit is echt een ongeziene voorstelling. Er staat een schijnbaar onbelangrijk automaat, tot het moment dat het tot leven wordt gewekt. Hij comandeert ons aan de hand van een krijtbordje wat de volgende stap is die we moeten  volgen. Eerst een centje bovenaan inwerpen, dan komt er een ticketje tevoorschijn, dat moet dan weer in het gleufje eronder. Wil je een snack voor tijdens de show? Werp dan nog eens een tweetal cent in de machine. Wil je een programmaboekje? Gooi maarliefst 50 cent in het automaat.  Zo de show kon beginnen! Er passeerden een koorddanservlo, een sterke vlo, een ballenbalanceur en nog zo veel meer de revue!

Een duif in een concertzaal 🕊

Op het Utopia plein stond er daar zo maar even een ware duiventil. Toen het onze beurt was kregen we een hoofdtelefoon om op te zetten en moesten we door een spleet in het hok kijken. Door de hoofdtelefoon hoorden we een piano en door de gleuf zagen we een “witte duif” die piano bespelen. Rond haar zaten kleine tortelduifjes mee te genieten van de muziek. Het moet wel het kleinste concert zijn dat er bestaat! Een leuk en sfeervol ingericht duivenhok met een “Pigeon on Piano”.

Vind je de uitgang?

Actic is een klein hokje, maar toch is het een escape room. Het moet wel de kleinste zijn die er bestaat! In de ene kamer hoor je het verhaal en in de andere moet je eruit zien te ontsnappen binnen de 30 seconden. Eens binnen wist ik direct waar ik moest zijn en zo zijn we ontsnapt in 5 seconden, dat moet een record zijn geweest.😅

De goochelaar die ons ontgoochelde🔮🧙‍♂️

Philips Bros, het duo dat we al van het vorige jaar kennen, was weer in actie geschoten. Een desillusionist van de hoogste plank, mensen komen er van heinde en ver naar kijken, ze hebben zelfs een Europese toer! Je broek zakt af van het verschieten tijdens deze uiterst korte voorstelling, echt een aanrader voor jong en oud!

Het verdraaide spiegelbeeld👳‍♂️

De man probeert zijn leed te verzachten door een fles wijn te ontkurken, maar telkens wanneer hij deze weg zet, wordt deze gestolen door een hand dat uit de muur komt. Hij wil een jas ophangen, maar het haakje valt steeds weer onderste boven. Maar dan begint zijn spiegelbeeld te veranderen, hij ziet zich zelf niet meer, maar een ander en veel jonger exemplaar. De man snapt er niets meer van, de alcohol zal er wel iets mee te maken hebben gehad!

Balbàl Company

Op het statieplein is er een erg vernuftig stukje luchtacrobatie te zien. Het is maar een voorstelling van 30 minuten, maar toch laten ze je genieten van erg spectaculaire acrobatische kunstjes. Ze draaien rond een paal hoog in de lucht. De man kan met zijn buikspieren hele bergen verzetten. Eerst hangt hij daar maar wat, maar dan kan hij zich plots met zijn hele gewicht op zijn buikspieren op trekken. Op het eind stapt het meisje zelfs nog eens extra op zijn spieren, terwijl hij daar als een plank in de lucht balanceert. Een erg spectaculaire show, als je het mij vraagt!

Vallen, opstaan en weer doorgaan!

Het Spaans duo lijkt niet alle touwtjes in handen te hebben, letterlijk dan toch. De muziek valt van tijd tot tijd uit, een bloembak die voor onbekende reden aan een touw in de lucht hangt, valt naar beneden en als kers op de taart breekt de paal waar het meisje haar truckjes op wil doen in twee. Alles lijkt in het water te vallen, maar de twee kunnen hun vel toch nog een beetje redden door hier en daar nog wat kunstjes te doen.

La dinamo

Na La Campistany, begon verderop op de Grote markt plots heel wat funky muziek te spelen. De massa stroomde toe en iedereen leek zich rond deze erg innovatieve fietsen te verzamelen. Het was een rondrijdend orkest met erg aangename muziek en sfeervol uitzicht. De lichten sprongen aan, want ondertussen was het al donker natuurlijk. Ze reden verder naar de Pupillen, om de toeschouwers daar van hun stoel te blazen met hun leuke melodietjes. Daar gaven ze hun eindshow, maar de volgende dag stonden ze weer paraat!

Om de dag af te sluiten bleven we nog even op de Pupillen, want geef toe hier vindt Cirk toch echt plaats ’s avonds!

Tot de volgende! ❤️

An van Celan XXX

2 gedachten over “Wat is het me toch een Cirk!🤹‍♂️

Voeg uw reactie toe

  1. En zo heb ik ook een klein stukje van ‘De Cirk’ kunnen meepikken. Ik zag het niet live maar ik kan het me voorstellen. Het cirkus in een tent zoals wij het kenden in onze kinderjaren is helaas aan het verdwijnen. De leeuwentemmer, de kunstjes met de olifanten, de spectaculaire paardenshows. Ook al beseften we toen niet welk dierenleed er achter stak om hen die kunstjes aan te leren om nog maar te zwijgen over die veel te kleine kooien waar ze tijdens het rondtrekken in opgesloten zaten. Het is maar goed dat dieren in cirkusvoorstellingen nu verboden zijn. Waar we het meest naar uitkeken was het optreden van de clowns met hun rode neuzen en reuze schoenen. En adembenemend waren ook de acrobatische toeren die slanke meisjes uitvoerden in de trapeze en bewonderend kijken naar de mooie gespierde jongens die hen opvingen..

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

SAVO Fotografie

Mijn Fotografie Weblog